#6 Hoe kom ik daar? Het actieplan

Komen daar waar je eigenlijk nu al wilt zijn, in die nieuwe baan én weten hoe

Natuurlijk had Ellen mij vorige sessie al laten weten welke functie zij in gedachten had om naar toe te werken als logisch vervolg in haar loopbaan. Ik wilde jou echter nog eerst kennis laten maken met het fenomeen “belemmerende overtuiging” omdat deze veel mensen in de weg zit om goed te functioneren en stappen te maken. Jou misschien ook?

Ellen had dus nagedacht. Ze had diverse malen haar schriftje doorgelezen met daarin alle uitkomsten van de onderzoekjes die ze gedaan had en ze stond regelmatig stil bij wat ze in haar hart en onderbuik voelde.

Ellen wordt loopbaancoach

Eigenlijk spookte het al een tijdje door haar heen maar ze was een beetje “bang” om het met mij te delen omdat ze dacht dat ik het vreemd of raar zou vinden. Ze had namelijk besloten dat ze zelf ook loopbaancoach wilde worden! Kijk jij er van op? Ik niet. Ik vond het helemaal niet raar. Ik zag haar die werkzaamheden wel vervullen. Ik had er ook alle vertrouwen in dat het haar goed af zou gaan en dat vertelde ik haar ook.

Ellen straalde toen ze mij vertelde hoe ze tot dit besluit gekomen was. Dat het loopbaantraject wat ze met mij doorliep haar zoveel moois gegeven had. Die energie, dat bruisende gevoel, het plezier weer terug in het leven. Dat was zo fijn, zo mooi, dat zou ze anderen ook gunnen. Toen wist ze het, ze zou zelf ook loopbaancoach worden!

Het lag voor de hand

Het lag zo voor de hand… De rode draad in de carrière van Ellen was adviseren, trainen en begeleiden van mensen. Sommigen dan zelfs arbeidsongeschikt of zonder werk. Als HR adviseur, docent, studie & loopbaanbegeleider, casemanager verzuim/re-integratieadviseur en dan nu als loopbaanadviseur & coach zou ze de rode draad verder oppakken en de cirkel was rond.

Deze loopbaanprofessional, want zo zou je haar wel kunnen noemen, vanwege de 30 jaar werkervaring, tot 3 keer toe een 360 graden carrière switch gemaakt en ook 2 keer zonder werk komen te zitten, had van elke wending in haar loopbaan een succes weten te maken. Zij was hét voorbeeld voor de mensen die ze kon gaan coachen. Wat Ellen kan, kunnen haar cliënten ook. Zeker met de hulp van Ellen.

Loopbaancoaching in de vorm van ondernemerschap

Ellen is toen een opleiding loopbaancoaching gaan volgen en is met het hoogste resultaat geslaagd. Daar is ze uiteraard erg trots op. Daarna is zij, als zelfstandig ondernemer, gestart als Loopbaanadviseur & Coach.

En zo geschiedde het en lees jij nu deze blogs op de website van Christel Matla, de loopbaanprofessional. Gaat er bij jou al een belletje rinkelen? Inderdaad, Ellen is Christel!

Ellen is Christel

Deze blogserie heb ik geschreven over hoe het mij is vergaan bij mijn loopbaancoach vorig jaar. Inmiddels heb ik al een mooi aantal cliënten mogen helpen als loopbaanadviseur & coach. Sommige cliënten zijn gebaat bij advies, anderen bij coaching. Voor mij om het even. Als ik hen maar kan helpen in het oplossen van hun loopbaan gerelateerde problemen. Ik doe het graag! Ben oprecht geïnteresseerd in de persoon die tegenover mij zit. Nieuwsgierig naar hun verhaal en wat ik voor hen mag betekenen. Ik krijg mooie reviews van mijn cliënten, waar ik uiteraard trots op ben. Ik hoop dat ik nog lang op deze manier mensen mag coachen.

Tot zover de serie blogs over Ellen. Als je suggesties hebt voor een ander onderwerp om over te bloggen of je wilt wat aan mij kwijt, vul het contactformulier in en ik reageer. Dank je wel!

Stel hier je vraag!