Werk met mij

Loopbaanadvies en coaching zonder poespas

Voel jij aan alles dat het nu écht tijd wordt om iets te veranderen in je loopbaan?

Je ervaart geen plezier meer in je werk. Je wilt energie uit je werk halen in plaats van er op leeg te lopen. Wellicht ben je al aan het nadenken over een verandering in je loopbaan maar weet je niet goed wat je wilt en hoe je daar kunt komen. Misschien verlang jij wel naar het vinden van een nieuwe baan, omdat je werkgever heeft aangegeven dat je werk bij hem of haar ophoudt?

Ik help jou bij de Loopbaan-update die je nodig hebt.

Hierna weet jij weer wie je bent, wat je kunt en wat je wilt op het gebied van jouw baan of het vervolg van jouw carrière. Ook weet je dan wat je nog te doen staat om dáár te komen waar je eigenlijk nu al wilt zijn.

Herken je dit?

  • Ga je na opnieuw een slapeloze nacht weer met moeite naar je werk?
  • Heb je het gevoel jezelf ergens onderweg kwijt te zijn geraakt?
  • Twijfel je aan jezelf, aan je werk of over van alles?
  • Ben je op zoek naar een baan waar je blij van wordt en die je het gevoel geeft dat je kunt bijdragen aan dat wat jij belangrijk vindt?
  • Heb je geen idee welke kant je op kunt of wilt en hoe je dat aan moet pakken?
  • Ben je werkloos en wil je graag weer aan de slag in de baan die bij jou past?

Verlang jij naar…

…een leven waarbij je eigenlijk niet eens het gevoel hebt dat je aan het werk bent maar dagelijks doet wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt? Zet je verlangens dan nu om in actie!

Ik weet nog goed dat ik die verlangens had.

Elke dag internet afstruinen, mijn CV updaten en plaatsen op vacaturesites. Testjes maken om te kijken waar ik nou echt goed in ben. Ik was er flink mee bezig maar eigenlijk als een kip zonder kop en het bracht mij nergens want ik wist nog steeds niet echt wat ik nou wilde. Ik had nog een paar maanden voordat mijn dienstverband zou eindigen maar wilde liever niet de WW in. Toen besloot ik mij te laten helpen door een loopbaancoach want waarom zou ik zelf het wiel uitvinden als er mensen zijn die precies weten hoe het moet?! Want tja, als je niets doet, dan gebeurt er ook helemaal niets.

En wat doe jij? Blijf jij zelf nog langer aanrommelen of laat je mij jou helpen?

Jouw Loopbaan-update

In het 3 maanden durende traject komen de volgende stappen aan bod.

Jij als mens

Dit gaat over wie JIJ bent, wat je drijft en wat je belangrijk vindt, je kernwaarden.

In deze stap krijg je jouw belangrijkste persoonlijke doelen helder.

Jij in je werk

Dit gaat over wie je bent in je werk; jouw talenten, competenties en je waarden in het werk.

Door inspirerende en uitdagende onderzoekjes krijg jij dit helder.

Jij in de organisatie

In deze fase verbind je de zaken die maken wie jij bent met jou als werknemer, zodat je helder krijgt in wat voor functie en bij welk soort organisatie je het best tot je recht komt.

Actie!

Als je de richting hebt bepaald, start je zelf met het vinden van de baan die bij je past volgens het plan van aanpak wat we samen hebben opgesteld.

De Loopbaan-update bestaat uit 6 sessies van 1,5 uur. Over het algemeen vinden de sessies om de week plaats. Jouw investering in jezelf én een superfijn vervolg van je loopbaan bedraagt  € 885,00 incl. btw. Betaling in 3 termijnen is mogelijk.

De sessies vinden online plaats of op locatie in Schiedam of Alphen aan de Rijn. Dit bepalen we in onderling overleg. Indien gewenst en het weer het toelaat, kunnen de sessies buiten plaatsvinden.

In een oriënterend gesprek formuleren we je loopbaanvraag, beantwoord ik je vragen en bespreken we jouw startmoment.

Mijn manier van coaching is nuchter en zonder poespas.

Ik heb kennis van zaken en weet waar ik mee bezig ben. Ik ben erg betrokken bij jou en bij mijn werk. Van jou verwacht ik ook 100% inzet en leiderschap over jezelf. Het is jouw traject, jij bent aan zet. Ik help jou daarbij.

Loopbaancoaching is een investering in jezelf die onbetaalbare resultaten geeft en langer meegaat dan een nieuw meubelstuk in je huis.

Wat anderen over mij zeggen

Vanaf het allereerste contactmoment voelde ik mij al op mijn gemak bij Christel. Ik had het geluk dat Christel mij kon en wilde begeleiden als Loopbaanadviseur. Het was ontzettend fijn dat we het traject heel gestructureerd aangingen. Ik voelde mij gehoord en serieus genomen, want behalve dat we gestructureerd te werk gingen was er altijd ruimte voor een zijstapje, het bespreken van een dilemma of om simpelweg mijn (pieker)gedachten te uiten.

Merel van Steenbergen

“Woorden, typeringen”, die bij me opkomen als ik denk aan onze gesprekken; Betrokken, direct, belangstellend, eerlijk, emotievol, soms overrompelend, grappig en regelmatig ook bloedserieus. Ik vind, dat je goed kunt luisteren. Uit datgene wat je gehoord hebt kun je kernpunten destilleren, waaruit blijkt dat je betrokken luistert, dat je echt hoort (en ook wilt horen) wat er gezegd wordt/is. Ik vind dat je op een open en prettige manier met mensen omgaat, soms heel direct, maar nooit aanvallend, omdat je altijd ook de ruimte laat voor andermans mening en misschien ook wel gelijk.

Anke van der Stel

Omdat ik in mijn werk met heel veel systemen moest gaan werken en niet meer gestructureerd en efficiënt te werk kon gaan, haalde ik geen voldoening meer uit mijn werk. Bovendien deed ik dit werk al zoveel jaren, dat er ook geen uitdaging meer in zat. Maar eigenlijk blijf je dan toch zitten waar je zit. Daardoor ben ik bij Christel terecht gekomen en met haar ben ik gaan kijken naar wie ik ben en wat ik wil. Door veel na te denken, onderzoekjes te doen en met Christel hierover te praten, kwam ik tot de eindconclusie dat ik echt een andere baan moest gaan zoeken. Christel is heel behulpzaam en vakkundig en denkt goed aan de vele aspecten die bij een verandering van baan horen.

Jacqueline Holl

Over mijn loopbaan

Ik ben een echte loopbaanprofessional met werkervaring als HR adviseur, Studie & Loopbaan-begeleider, Docent, Re-integratieadviseur en Loopbaanadviseur & Coach.

Ik kijk terug op een mooie loopbaan waarin ik meerdere keren van baan gewisseld ben en meerdere carrière switches heb gemaakt. Altijd ben ik blijven leren en heb ik mezelf verder ontwikkeld tot wie ik nu ben. Ik ben 2 keer in 2 jaar tijd werkloos geworden. De laatste keer op 50 jarige leeftijd, bij een werkgever waar ik dacht tot aan mijn pensionering te blijven werken. Tóch heb ik weer opnieuw mijn werkgeluk gevonden, door zelf de regie te pakken én de hulp in te schakelen van een loopbaancoach. Als ik het kan, kan jij het ook!

Deze Loopbaan-update is voor jou..

  • als je voelt dat het anders moet in je leven. Het roer moet om in je werk!
  • Je wilt jouw drijfveren, talenten en doelen op de juiste wijze op elkaar af te stemmen en trouw blijven aan jezelf en de best passende baan vinden.
  • Je bent leergierig, wilt aan de slag met jezelf en neemt nu zelf de verantwoordelijkheid over je loopbaan.

Daarom ben je op zoek naar een nuchtere loopbaancoach die coacht zonder poespas. Een coach die oprecht en kritisch is. Die de potentie in jou naar boven haalt en jou helpt te komen daar waar je heen wilt.

In een oriënterend gesprek formuleren we je loopbaanvraag, beantwoord ik je vragen en bespreken we jouw startmoment.

Vragen en antwoorden

Op welke termijn kan ik met één van de aangeboden opties/trajecten starten?

Meestal kan ik binnen 2 weken een afspraak met jou inplannen.

Kan ik in termijnen betalen?

 Ja dat kan. In overleg bepalen we het aantal termijnen en het termijnbedrag.

Kan ik een afspraak inplannen voor 's avonds of in het weekend?

Ik ben flexibel bij het inplannen van afspraken. We vinden vast een mogelijkheid die ons beiden past.

Kan je ook naar mij komen voor een gesprek?

Dat gebeurt eigenlijk vrijwel niet. Alleen wanneer een zakelijke opdrachtgever wil dat ik op de werklocatie gesprekken voer, dan plan ik dat zo in.

Wat als ik de afspraak moet afzeggen?

Afspraken annuleren kan altijd en is tot 24 uur van tevoren kosteloos.

Bij korter dan 24 uur annuleren of niet op komen dagen, breng ik het hele bedrag in rekening. Dit is ongeacht de reden van de afzegging.

Hoelang duurt een coachgesprek?

De gesprekken duren 90 minuten.

Ik mag voor coaching gebruik maken van een regeling via mijn werk. Kan dat bij jou?

Vermoedelijk wel. Heb je een individuele regeling getroffen, dan is dat sowieso mogelijk. Ik kan ook trajecten uitvoeren op basis van CAO afspraken. We kunnen samen kijken wat er mogelijk is.

Kunnen de kosten worden vergoed?

Vraag je werkgever om een vergoeding. De afdeling Human Resources (HR)/personeelszaken beschikt vaak over een ontwikkel- of opleidingsbudget wat o.a. besteed kan worden aan coaching. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief. Daarom wordt het zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers.

Bedrijven, organisaties en ZZP’ers kunnen de coachingskosten opvoeren als bedrijfskosten.

De meeste ziektekosten- verzekeringen dekken de kosten niet. Er zijn echter uitzonderingen. Check jouw persoonlijke situatie.

Waar vind ik de privacyverklaring?
Stel hier je vraag!