Christel Matla

Over mij

Op mijn 50e besloot ik het roer nogmaals compleet om te gooien en met succes! Als ik dat kan, dan kan jij dat ook!

Benieuwd naar het waarom en het hoe? Lees dan verder!

De rode draad in mijn loopbaan is het adviseren, trainen en coachen van mensen. Dit heb ik gedaan in verschillende functies.

Tijdens mijn laatste functie bij de arbodienst waar ik werkzaam was, coachte ik arbeidsongeschikte mensen weer terug in een passende baan. Ik had het daar goed naar mijn zin en verwachtte daar nog jaren te werken. Helaas hoorde ik dat de organisatie op zou houden te bestaan. Ik moest opnieuw gaan bedenken wat de volgende stap zou zijn in mijn loopbaan en dat terwijl ik pas anderhalf jaar bij die organisatie werkzaam was. Na toen net het roer al volledig omgegooid te hebben!

De functie die ik vervulde bij de arbodienst, ik was daar casemanager verzuim/re-integratiecoach, vond ik leuk want ik coach graag mensen en voorzie werknemer en werkgever graag van advies maar als ik dan toch opnieuw ergens anders zou gaan werken, dan liever niet in dezelfde vorm.

Ik wist al dat ik van adviseren en coachen van mensen veel energie krijg, dat ik het leuk vind om te doen en er goed in ben maar ik had mijn toekomstbeeld toch nog niet echt helder voor ogen. In mijn hoofd schoot het soms alle kanten op. De ene dag dacht ik dat ik weer HR adviseur wilde worden, de andere dag dacht ik dat ik misschien wel iets totaal anders wilde gaan doen. Ik werd er moedeloos van.

Om te voorkomen dat ik zelf weer eindeloos aan de gang zou gaan met het afstruinen van internet op zoek naar de juiste informatie en het maken van eindeloze testjes, als een kip zonder kop, heb ik contact gezocht met een Loopbaancoach. Ik voelde dat het belangrijk was om nu eens goed in mezelf te investeren en die coach zou mij daarbij gaan helpen. En dat bleek inderdaad het geval te zijn!

Life without experience and sufferings is not life

(Socrates)

Mijn ervaring met een loopbaancoach

Het proces met de loopbaancoach gaf mij heel veel energie. We onderzochten in eerste instantie wat mijn waarden zijn in mijn leven en in mijn werk. Wat mijn drijfveren zijn en mijn sterke kanten en waar ik gelukkig van word. Naarmate het steeds helderder werd wat mijn talenten zijn en van welke werkzaamheden ik energie krijg, merkte ik dat ik mijzelf weer gelukkig ging voelen, ik bruiste van energie en vond het leven weer écht leuk. Ik zag het weer zitten, het zou echt wel goed komen.

En toen wist ik het!

Het lag eigenlijk al zo voor de hand, terugkijkend naar mijn loopbaan waarin ik recruter, HR-adviseur, docent en studie-loopbaanbegeleider was geweest. Waarin ik de afgelopen jaren mensen weer terug in het arbeidsproces had gecoached. Dít is waar ik goed in ben en waar ik blij van word. Geen twijfel meer mogelijk. Ik geef anderen ook graag het gevoel wat ik toen zelf ervaarde bij die loopbaancoach! Die helderheid in mijn hoofd en de bruisende energie in mijn lijf!

Ondernemen met behoud van mijn authenticiteit en autonomie, als Loopbaanadviseur & Coach in Schiedam en Alphen aan de Rijn

Ik help (werkloze) mensen die een verandering willen doorvoeren in hun loopbaan maar niet weten hoe ze dit aan moeten pakken.

Daarom besloot ik na het afronden van mijn studie Loopbaancoaching om mensen te gaan helpen bij het updaten van hun loopbaan of het oplossen van hun loopbaanvraagstukken. Ook help ik hen bij het oplossen van allerlei andere (levens)vragen tijdens hun loopbaan. 

Zakelijke opdrachtgevers help ik met loopbaancoaching van hun werknemers of met outplacement of het re-integreren van arbeidsongeschikte werknemers. 

Voor mij is het wel heel belangrijk dat ik mensen mag coachen op een wijze die goed bij mij past, waarin ik mijzelf kan zijn en blijven. Ik werk daarom als zelfstandig ondernemer.

Ik doe mijn werk met enorm veel plezier.

Ik krijg daarbij vaak mooie feedback van mijn cliënten, waar ik uiteraard erg trots op ben en aan het eind van de dag heb ik eigenlijk niet eens het gevoel dat ik gewerkt heb. Ik heb mensen mogen helpen! Dát geeft mij een goed gevoel en veel energie. Dat maakt mij trots op wie ik ben en wat ik doe en dat wens ik jou ook toe!

Weer bruisen van energie

Ik wil heel graag dat jij dit ook gaat ervaren. Misschien heb je zelf al nagedacht over je sterke kanten, wat je leuk vindt om te doen en misschien heb je ook al geprobeerd uit te zoeken wat je volgende stap in je carrière kan zijn. Ik denk alleen dat het je nog niet helemaal gelukt is of je bent er nog niet zeker van want anders keek je nu niet op mijn website.

Ik herken dat. Ik struinde het internet ook af. Deed testjes en zocht op banensites naar mijn droombaan maar dat werkte niet. Ik weet inmiddels dat het voor jou ook mogelijk is, maar dan wel met hulp van een loopbaancoach. Het is zo fijn om na een loopbaan-update weer plezier te hebben in je werk en daar weer energie uit te halen in plaats van helemaal leeg te lopen en in de avond niet meer vooruit te branden zijn.

Tijdens het proces van het updaten van je loopbaan, ben jíj degene die aan het roer staat en de richting bepaalt. Ik help je daar te komen waar jij eigenlijk nu al wilt zijn.

Typisch Christel

Mensen die mij echt goed kennen, weten dat ik niet snel bij de pakken neer zal zitten. Ik ben nuchter en sta met beide benen op de grond. Mijn leven is niet over rozen gegaan maar ik ben en blijf een ras optimist en zie altijd het goede in situaties en mensen. Ik ben ook creatief. Dat uit zich in creatieve activiteiten maar ook in mijn wijze van oplossen van problemen of het schrijven van teksten. Verder help ik graag mens en dier en heb ik lef en een groot doorzettingsvermogen. Ik werk resultaatgericht en ik ga door totdat iets, wat het dan ook is, naar mijn volle tevredenheid is opgepakt of opgelost.

Wat anderen over mij zeggen

Jouw kwaliteiten/sterke kanten vind ik jouw grote betrokkenheid bij mensen en bij je werk. Je toont oprecht interesse in de ander en je maakt makkelijk contact. Je zoekt zaken tot de puntjes uit en je komt professioneel en representatief over. Je hebt doorzettingsvermogen en je laat je niet snel uit het veld laat slaan. Je kunt en durft hulp te vragen als dat nodig is.

Hananja van Dijk

Ik denk dat jouw wilskracht, enthousiasme, attent zijn, doorzettingsvermogen, super veelzijdigheid, nieuwsgierigheid in jouw eigen pad maar ook zeker bij dat van anderen, echt ongeëvenaard zijn. Je bent heel natuurlijk, heel echt. Je durft gewoon verder te gaan op een moment dat omstandigheden niet optimaal zijn. Dat vind ik echt stoer. Wat ik al eerder zei: ik heb het nog niet meegemaakt dat ik versteld sta van iemand. Jij blijft me wat dat betreft verrassen. Respect.

Harry Meyers

Als leidinggevende verzuimspecialist mocht ik samenwerken met Christel. Christel was werkzaam als casemanager verzuim/re-integratieadviseur en kenmerkend voor Christel was de betrokken en leergierige houding in de uitvoering binnen de uiteenlopende verzuimdossiers. Werknemers konden rekenen op een empathisch luisterend oor. Met oprechte interesse en gedrevenheid hielp zij de werknemer verder in het herstelproces en liet zij geen kansen onbenut. Naast sociale vaardigheden en mensgerichte zorg, verloor zij de tijdgebonden processen en het financiële plaatje niet uit het oog. Punctueel en conform wet en -regelgeving boekte zij mooie resultaten voor de werkgever en werknemer. Christel heeft zich als collega en werknemer leergierig en hardwerkend ingezet voor 100 Present en hier ben ik haar zeer dankbaar voor. Empathie is voelen met het hart van een ander, met deze mooie vaardigheid zal Christel haar klanten de ruimte kunnen geven die nodig is om een volgende (nieuwe) stap te zetten. Haar stap om zich verder te ontwikkelen tot coach/loopbaanadviseur zie ik als een vanzelfsprekende stap in haar eigen loopbaan. Zij kan dit!

Nadine Damen

En wie ben jij? Laat je van je horen?

Je weet nu wie ik ben, wat ik graag doe en waar ik energie van krijg.

Kan jij mijn hulp goed gebruiken bij het oplossen van jouw loopbaanvraagstuk? Wil jij jouw verhaal met mij delen? Wat houd je nog tegen? Laat het me weten!

Ik ben oprecht benieuwd naar wie jij bent en help jou graag. Wat staat er nog in de weg om jouw loopbaan die update te geven die het nodig heeft of verdient? Zullen we samen jouw droom van de laatste tijd stuk slaan en van de gruzelementen weer een mooie nieuwe droom creëren en daarmee een fijn vervolg aan je loopbaan geven?

Neem dan contact met me op. Samen kijken we dan of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Stel hier je vraag!