Welke werkgever past bij mij?

Welk bedrijf past bij mij? Is een belangrijke factor voor succesvol solliciteren. Je moet dan wel weten wat je wilt. Als je dat weet, kun je veel gerichter solliciteren. Met het beantwoorden van deze drie vragen krijg je helder te krijgen welke werkgever bij je past. Groot of klein? Commercieel of juist niet? En welke branche heeft de vacature die bij jou past?

Klein, middelgroot, groot of multinational?

• Vind je het leuk om een hoop verschillende taken te hebben, ook buiten je huidige werkzaamheden? Wil je graag dat jouw invloed merkbaar is in de hele organisatie? Kijk dan eens naar vacatures in kleinere organisaties.

• Let ook op het persoonlijke aspect: vind je het belangrijk om in een klein, vertrouwd team te werken? Of heb jij de roering van een groter bedrijf nodig?

• Wil je graag hogerop en promotie maken? Dan kun je beter zoeken naar de grotere organisaties die actief vermelden dat er ruimte is voor ontwikkeling.

• Heb je altijd al willen werken in het buitenland? Begin dan bij een multinational met een vestiging hier in Nederland, die ook handelt in het land dat jou aanspreekt.
zijn.

Commercieel, non-profit of overheid?

Kijk ook in welke mate je commercieel bezig wilt zijn. Hieronder vind je een paar hele algemene omschrijvingen. Elke organisatie wordt natuurlijk vooral gevormd door de mensen die er werken.

Commerciële werkgever

Geeft het je een kick om targets te halen? Heb je interesse in consumentengedrag en klantgerichtheid? Dan past een commercieel bedrijf goed bij jou. Je hebt vaak wel minder vastigheid dan bij bijvoorbeeld de overheid. Je moet continu laten zien dat je blijft groeien en presteren.

Non-profit, zoals een stichting

Is het voor jou belangrijk om te werken vanuit overtuigingen of principes? Kijk dan of je een non-profit organisatie kunt vinden die zich inzet in die richting. Dan heb je meer kans dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat aan het eind van de werkdag.

Werken bij de overheid

Merk je dat je houdt van structuur? Vind je vergaderingen geen noodzakelijk kwaad, maar een interessant middel om verschillende partijen één kant op te laten gaan? Dan vind je bij de overheid wellicht de procesgerichte werkgever die bij je past.

Welke branches passen bij jou?

De Nationale Vacaturebank heeft een zoekfilter met alle branches waarin zij vacatures hebben. Probeer de filter eens uit en noteer branches die eruit springen voor jou:
• Wat voor vacatures zijn er zoal in deze sectoren – en passen die bij jou?
• Wat voor bedrijfscultuur spreekt er uit de vacatures?
• Met welke branche heb jij van jongs af aan al affiniteit? Mode – of juist de marine?
• Zie je branches waar jouw talenten nodig zijn?

Bron:nationale Vacaturebank 

Veel succes!
Christel

Stel hier je vraag!