Werkgeluk, wat doet dat met je?

Alvorens ik je dat vertel, is het belangrijk dat je eerst helder hebt wat werkgeluk betekent. Daarna gaan we kijken wat het voor JOU betekent.

Ik heb mijzelf verdiept in het thema werkgeluk en daardoor meerdere definities van werkgeluk gelezen. Deze spreekt mij persoonlijk het meeste aan. De bron is Menzis, de zorgverzekeraar.

Werkgeluk betekent dat je echt blij bent met wat je doet. Dat je werk je energie geeft, jou inspireert, je verder brengt en ook gezonder maakt. Dat je tróts bent op je werk en het bedrijf waar je werkt.” Werk kan dus wel degelijk bijdragen aan ons geluk en als we gelukkig zijn dan blijven we over het algemeen ook gezonder vandaar dat een zorgverzekeraar ook aandacht heeft voor dit thema.

Voor jou betekent werkgeluk dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Je gedurende de dag niet leegloopt op energie-niveau en dat je daardoor in de avond nog kan afspreken met vrienden, sporten of met je partner of kinderen wat leuks kan doen. Dit allemaal draagt bij aan een prettig, gelukkig en gezond leven.

Wanneer ga jij met plezier naar je werk? Heb je daar al wel eens over nagedacht? Meestal doe je dan werk waarin je goed bent. Werk waarin jij je talenten kwijt kunt. Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer jij dagelijks je talenten inzet, je meer geluk en zingeving ervaart in je leven. Het is dus een heel belangrijk aspect bij het zoeken van een nieuwe baan dat het er één is waarin jij je talenten kwijt kunt.

Werkgeluk, ervaar jij dat op dit moment? Heb jij zo’n fijne baan en doe jij dus wat je leuk vindt omdat je er goed in bent dan ben jij hoogstwaarschijnlijk behoorlijk gelukkig. Ik wilde eigenlijk schrijven “heel gelukkig” maar helaas kunnen andere factoren in ons leven het ervaren van geluk in de weg staan.

Ervaar jij geen werkgeluk, zorg dan dat je actie onderneemt en op zoek gaat naar wie jij bent, wat jouw talenten zijn, wat jouw drijfveren/waarden zijn in je leven en bij welke organisatie jij graag zou willen werken en wat er voor nodig is om daar te komen. Denk na over die volgende stap in jouw loopbaan. Maak een actieplan en ga er mee aan de slag!

Heb je hier vragen over of wil je gebruik maken van mijn hulp, laat het mij dan weten. Ik help je graag.

Veel werkgeluk toegewenst!

Christel

Stel hier je vraag!